30 april 2016
10:00

Sätra SK

Referat: Stureby SK Blå - Sätra SK

Match mot Sätra betyder två lag som kan varandra utan och innan. I första halvlek fick motståndarna trilla en hel del boll och vi lyckades inte komma rätt i pressen. Framåt lyckades vi heller inte riktigt få upp bolltempot på det sätt som behövs för att få Sätra i rörelse. Trots detta blev halvleken rätt jämn och det var Söders Blå som skapade de hetaste chanserna. 1-0 kom också när vi effektivt utnyttjade slarv i motståndarförsvaret.

I andra halvlek tog vi över matchen helt och 2-0 kom följdriktigt efter ett stenhårt skott på en patenterad hörna. Därefter började vi också sätta spelvändningarna och skapade fina chanser på löpande band...inte bara trean utan även fyran och femman låg i luften. Det kändes dock att vi inte hade den där riktiga vinnarviljan i straffområdet idag - inte konstigt med tanke på förra helgens urladdning. När Sätra sedan satte reduceringen på ett slumpskott från ingenstans blev det också ett spännande slut. En minut före slutet är vi lite övermodiga i eget straffområde och kvitteringen var ett faktum.

Vi gör en helt ok match, varken dåligt eller någon toppinsats och tar med oss den fina andra halvleken. Vi tar också med oss att vi behöver vara lite mer cyniska i bägge straffområdena framöver. Kul att ha något att träna på - ni är grymma tjejer!